Frusen semin

Bordeaux

Stjärnförärvare ur olympisk stam. Även 2018 bevisade KWPN-segerhingsten Bordeaux, som nu även är framgångsrik i Grand Prix, sin fenomenala förärvningskraft:
Fakta

UNITED – GRIBALDI I

Född 2006, brun, 171 cm

Godkänd i: Finland, Hannover, KWPN, Mecklenburg, Oldenburg, Rheinland, Sverige, Sydtyska förbunden, Westfalen

Språngavgift: € 1.600,– (+ 7% moms.) Endast frusen semin

WFFS: Inte bärare av anlaget

Om hingsten

Stjärnförärvare ur olympisk stam

Även 2018 bevisade KWPN-segerhingsten Bordeaux, som nu även är framgångsrik i Grand Prix, sin fenomenala förärvningskraft: som t.ex. med den tyska mästaren för unga hästar (Bundeschampion) och länsmästaren Bitcoin, med Brooker’s Girl som kom tvåa vid Bundeschampionatet samt vann länschampionatet för ston, med Best Friend som blev dressyrchampion i Hannover samt med Bluetooth OLD som tillsammans med Ingrid Klimke/GER var i final vid VM för unga dressyrhästar likväl som vid Bundeschampionatet och som kom trea i ”Burg-Pokal” finalen.

Till hans talrika avelshöjdpunkter hör även bland andra Biscaya OLD som blev reserv segersto i Oldenburg, tog silver vid Bundeschampionatet och som såldes för rekordpris över auktion, den brittiska dressyrchampionatsvinnaren Mount St. John Best of All som nu även är framgångsrik i lilla rundan, ”Pavo Cup”-vinnaren och bronsmedaljören vid unghäst-VM Guadeloupe-Beau, de båda vice länsmästarna Bergolio OLD och Heide Queen OLD samt Le Formidable som blev bästa dressyrfölet i Nederländerna.

Över 20 söner från Bordeaux har blivit godkända och däribland Bordeaux’ Barolo som är vinstrik till Inter I och hingsttestvinnaren Buckingham.

Bordeaux var en stjärnelev: 2009 blev han segerhingst vid KWPN premieringen i ’s-Hertogenbosch/NED och hingsttestvinnare i Ermelo/NED, 2010 var han en högt placerad finalist i ”Pavo Cup” finalen (unghästmästerskapen i Nederländerna) i Ermelo/NED med Eva Möller i sadeln, 2012 kom han fyra vid VM för sexåriga dressyrhästar i Verden/GER, 2013 vann han års finalen i ”Hengstcompetitie-Serie” i ’s-Hertogenbosch/NED, 2014 kom de första framgångarna i svår klass, 2015 tog han sina första Grand Prix placeringar, 2016 placerade han sig i ”Louisdor-Preis-Finale” i Frankfurt/GER, 2017 gick han EM i Göteborg med Isabell Freese/NOR och 2018 följde ytterligare internationella Grand Prix framgångar i Hagen och Hamburg. Tillsammans med sin nya ryttare Akane Kuroki/JPN, som är en elev till Imke Schellekens-Bartels/NED, satsar Bordeaux nu på en start vid OS 2020 i Tokyo/JPN.

Fadern United visar med Krack C och Partout, som båda reds av Anky van Grunsven/NED, på ytterligare två internationellt framgångsrika Grand Prix-hingstar i härstamningen. United gjorde sitt hingsttest i Ermelo/NED med absoluta toppoäng: 9,5 för trav, galopp och för sin potential som dressyrhäst. Tillsammans med Edward Gal/NED placerade han sig i lilla rundan. Med Brooklyn, TC Athene, Aquamarijn och MDH Avanti lämnade han ytterligare högst framgångsrika avkommor på Grand Prix-nivå.

Bordeauxs morfader Gribaldi var själv segerhingst i Trakehner, var tillsammans med Edward Gal/NED vinstrik i Grand Prix, blev ”Årets hingst” i Trakehner 2008, blev utmärkt med det ärofyllda predikatet ”preferent” i Nederländerna och ledde 2014 WBFSH rankinglista för världens bästa dressyrhingstar tack vare sina avkommor så som Totilas, Girasol, Sisther de Jeu, Peter Pan och Painted Black I.

Mormodern Leandra M var även hon framgångsrik till och med St. George, riden av Hans Peter Minderhoud/NED.

Dressyrhjälten Donnerhall följer i tredje generation.

Bordeaux härstammar från den berömda ”Baey´schen Olympiastamm” ur vilken Rembrandt, Amon, Ahlerich och Rubinstein även kommer ifrån. Rembrandt vann tillsammans med Nicole Uphoff/GER 1988 och 1992 fyra guld vid Olympiska spelen i Seoul/KOR och Barcelona/ESP. Ahlerich tog tillsammans med ryttarmästaren Dr. Reiner Klimke/GER individuellt guld samt lagguld vid OS i Los Angeles/USA 1984, vid VM i Lausanne/SUI 1982 och vid EM i Köpenhamn/DEN 1985. Amon deltog vid tre olympiska spel med Annemarie Sanders-Keyzer/NED i sadeln, vann Nederländska mästerskapen sju gånger och var på sin tid den mest framgångsrika dressyrhästen i Nederländerna. Rubinstein var tillsammans med Martina Hannöver/GER med på den olympiska listan och blev en väldigt betydelsefull förärvare av ridbarhet.

Ytterligare godkända hingstar ur den brett grenade linjen från Dodona är Bayard, Darlington, Di Caprio MVN, Falano N.R., Flower King, Grand Kavalier, Guess Who, Impact TN, Régradez, Rhythmic Dancer, Ritterstern, Romancier, Royal Angelo I och II, Sergio Rossi, Smash Hit, Tesla och Unique vh Overwater.

Bordeaux – en rörelsehingst ur en helt ny dimension!

Bilder & Video

Stamtavla
United Krack C Flemmingh
Gicara II
Nessica Partout
Jessica
Venna Gribaldi Kostolany
Gondola II
Leandra Donnerhall
Roussina
Bokning
PS Flyinge & Partners Helena Torstensson
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.

Flyinge.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.