Hingstar godkända i Sverige

Bordeaux

Från segerhingst till stjärnförärvare. Genetiskt är Bordeaux en absolut raritet. Han är avlad ur en av de mest framgångsrika stostammarna i världen som har det bästa från Holstein, Oldenburg, Westfalen och Trakehner i en framgångsrik mix.
Fakta

UNITED – GRIBALDI I

Född 2006, brun, 171 cm

Godkänd i: Finland, Hannover, KWPN, Mecklenburg, Oldenburg, Rheinland, Sverige, Sydtyska förbunden, Westfalen

Språngavgift: € 1.600,– (+ 7% moms.)

Om hingsten

Från segerhingst till stjärnförärvare
En stor portion charm, en modern typ, förstklassiga gångarter och en naturlig ridbarhet kännetecknar både Bordeaux och hans avkommor. Bordeaux blev premierings- och hingsttestsegrare i Nederländerna, kom fyra i finalen vid världsmästerskapen för unga hästar i Verden, vann årgångsfinalen för holländska hingstar i ’s-Hertogenbosch och är numera vinstrik i Grand Prix. Bordeaux behärskade från första stund championats- och auktionsscenen: Bland annat så dominerade Biscaya OLD, Bluetooth, Heide Queen OLD och Bella Laguna OLD Oldenburgs länsmästerskap i Rastede, vid tyska mästerskapen för unga hästar (Bundeschampionat) eller blev sålda för rekordpris vid Oldenburgs höstauktion i Vechta.

Bordeaux själv hade en raketstart i den tyska avelsvärderingen: Med 152 poäng tillhör han toppgruppen bland dressyrförärvare för unghästar. Hans dotter ’Best of All’ vann 2015 det brittiska dressyrchampionatet för femåringar och den godkända Ferdeaux blev tvåa i Pavo-Cup för femåringar i Nederländerna. Bordeauxs dotter Guadeloupe-Beau vann Pavo-Cup för fyraåringar och 2016 tog hon bronsmedaljen vid VM för femåriga dressyrhästar i Ermelo (NED). Likaså lämnade Bordeaux bästa dressyrfölet i Nederländerna genom den svarta hingsten Le Formidable.

Genetiskt är Bordeaux en absolut raritet. Han är avlad ur en av de mest framgångsrika stostammarna i världen som har det bästa från Holstein, Oldenburg, Westfalen och Trakehner i en framgångsrik mix.

Bordeaux – en samlare av titlar
Bordeauxs fadern United gjorde sitt hingsttest i Ermelo med poäng som då slog alla rekord: 9,5 för trav, galopp och för sin potential som dressyrhäst. Med Krack C och Partout, som båda reds av Anky van Grunsven, hittar vi två andra internationellt framgångsrika Grand Prix-hästar i härstamningen. Bordeauxs morfader Gribaldi var internationellt framgångsrik på Grand Prix-nivå med Edward Gal och är fader till en rad Grand Prix-hästar så som Girasol, Sisther de Jeu, Peter Pan och Painted Black för att nämna några. I tredje generation hittar vi dressyrhjälten Donnerhall som tydligt framhäver den genetiska dressyrläggningen. Även Bordeauxs mormoder Leandra M var framgångsrik i St George tillsammans med Hans Peter Minderhoud. Bordeaux är resultatet från den Westfaliska stammen från Dodona och är därmed av samma stam som de olympiska mästarna Ahlerich/Dr. Reiner Klimke och Rembrandt/Nicole Upphoff likväl som den legendariska hingsten Rubinstein I samt den Olympiska silvermedaljören Amon/Annemarie Sanders-Keyzer.

Bilder & Video

Stamtavla
United Krack C Flemmingh
Gicara II
Nessica Partout
Jessica
Venna Gribaldi Kostolany
Gondola II
Leandra Donnerhall
Roussina
Bokning
PS Flyinge & Partners Helena Torstensson

Flyinge.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.