Hingstar godkända i Sverige

Bordeaux

Från segerhingst till stjärnförärvare. Genetiskt är Bordeaux en absolut raritet. Han är avlad ur en av de mest framgångsrika stostammarna i världen som har det bästa från Holstein, Oldenburg, Westfalen och Trakehner i en framgångsrik mix.
Fakta

UNITED – GRIBALDI I

Född 2006, brun, 171 cm

Godkänd i: Finland, Hannover, KWPN, Mecklenburg, Oldenburg, Rheinland, Sverige, Sydtyska förbunden, Westfalen

Språngavgift: € 1.600,– (+ 7% moms.)

Om hingsten

Från segerhingst till stjärnförärvare
En stor portion charm, en modern typ, förstklassiga gångarter och en naturlig ridbarhet kännetecknar både Bordeaux och hans avkommor. Bordeaux blev premierings- och hingsttestsegrare i Nederländerna, kom fyra i finalen vid världsmästerskapen för unga hästar i Verden, vann årgångsfinalen för holländska hingstar i ’s-Hertogenbosch och är numera vinstrik i Grand Prix. Bordeaux behärskade från första stund championats- och auktionsscenen: Bland annat så dominerade Biscaya OLD, Bluetooth, Heide Queen OLD och Bella Laguna OLD Oldenburgs länsmästerskap i Rastede, vid tyska mästerskapen för unga hästar (Bundeschampionat) eller blev sålda för rekordpris vid Oldenburgs höstauktion i Vechta.

Bordeaux själv hade en raketstart i den tyska avelsvärderingen: Med 152 poäng tillhör han toppgruppen bland dressyrförärvare för unghästar. Hans dotter ‘Best of All’ vann 2015 det brittiska dressyrchampionatet för femåringar och den godkända Ferdeaux blev tvåa i Pavo-Cup för femåringar i Nederländerna. Bordeauxs dotter Guadeloupe-Beau vann Pavo-Cup för fyraåringar och 2016 tog hon bronsmedaljen vid VM för femåriga dressyrhästar i Ermelo (NED). Likaså lämnade Bordeaux bästa dressyrfölet i Nederländerna genom den svarta hingsten Le Formidable.

Genetiskt är Bordeaux en absolut raritet. Han är avlad ur en av de mest framgångsrika stostammarna i världen som har det bästa från Holstein, Oldenburg, Westfalen och Trakehner i en framgångsrik mix.

Bordeaux – en samlare av titlar
Bordeauxs fadern United gjorde sitt hingsttest i Ermelo med poäng som då slog alla rekord: 9,5 för trav, galopp och för sin potential som dressyrhäst. Med Krack C och Partout, som båda reds av Anky van Grunsven, hittar vi två andra internationellt framgångsrika Grand Prix-hästar i härstamningen. Bordeauxs morfader Gribaldi var internationellt framgångsrik på Grand Prix-nivå med Edward Gal och är fader till en rad Grand Prix-hästar så som Girasol, Sisther de Jeu, Peter Pan och Painted Black för att nämna några. I tredje generation hittar vi dressyrhjälten Donnerhall som tydligt framhäver den genetiska dressyrläggningen. Även Bordeauxs mormoder Leandra M var framgångsrik i St George tillsammans med Hans Peter Minderhoud. Bordeaux är resultatet från den Westfaliska stammen från Dodona och är därmed av samma stam som de olympiska mästarna Ahlerich/Dr. Reiner Klimke och Rembrandt/Nicole Upphoff likväl som den legendariska hingsten Rubinstein I samt den Olympiska silvermedaljören Amon/Annemarie Sanders-Keyzer.

Bilder & Video

Stamtavla
United Krack C Flemmingh
Gicara II
Nessica Partout
Jessica
Venna Gribaldi Kostolany
Gondola II
Leandra Donnerhall
Roussina
Bokning
PS Flyinge & Partners Helena Torstensson
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.

Flyinge.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.