Hingstar godkända i Sverige

Balstakko

Nyhet 2018!
Fakta

BALOUBET DU ROUET – STAKKATO
Född: 2015, brun

Språngavgift: 2000 SEK + 5000 SEK plus moms vid 90 dagars dräktighet. Vid AI och TAI tillkommer 100 kr+moms för packning av semin/gång.

Om hingsten

Kapacitet blir aldrig omodernt! Den meningen är en suverän beskrivning på Balstakko. Han har fått allt som en hopphäst behöver. När det kommer till kapacitet, försiktighet, manér och galopp så kan denna kraftfulla och energiska hingst imponera på den mest kräsna. Varje generation i hans härstamning har hoppförärvare i världsklass: Fadern Baloubet du Rouet vann i nio till elva års ålder tre världscupsfinalssegrar tillsammans med Rodrigo Pessoa och 2001 höll det på att bli en fjärde finalseger, då han kom tvåa. Tillsammans vann de flertalet Grand Prix-klasser och vid OS i Sydney blev det lagbrons. Som förärvare räknas han till en av de absolut bästa i världen och i dagsläget ligger han på rang åtta på WBFSH världsranking för hopphingstar.

Modern Stakkora har lämnat fem framgångsrika hopphästar och däribland svårklass-hästarna Cadakka och Salitaire. Morfadern Stakkato dominerade den tyska avelsvärderingen (FN-Zuchtwerschätzung) för hopphästar mellan 2001 och 2012. Tillsammans med Eva Bitter segrade Stakkato vid tyska mästerskapen för unga hästar (Bundeschampionat) 1998. 2003 och 2010 blev ekipaget tyska mästare för kvinnliga ryttare och de var vid flertalet tillfällen framgångsrika i nationshoppningar för Tyskland. 2007 blev Stakkato utnämnd till ”Årets Hingst” i Hannover. Skimmeln Carthago i tredje generation var tillsammans med Jos Lansink framgångsrika i det holländska landslaget (gick OS 1996) och räknas till en av de mest betydelsefulla Capitol I-sönerna i världen. I fjärde generation hittar vi det brasilianska fullblodet Elimcal xx som var vinstrik i svår klass.

Balstakko härstammar från den Hannoveranska prestationsstammen 35/Schonkleid (e. Schober – Gruss osv.). Den här stammen har framförallt påverkat aveln i Oldenburg och har bland annat lämnat de godkända hingstarna Controller, Feinbrand (Ia premierad 1991), Flagranti, Freytag, Fürst Wilhelm, Lauriston, Nariston, Sadenio, Grandezzo, La Piko S, Landfürst och de internationellt framgångsrika hopphästarna Andorra/Alwin Achockemöhle, Chip Chap/Björn Nagel och Karl Brocks, Diamonds Daylight/Alois Pollmann-Schweckhorst, Fiorucci 6/Simone Koch, derbyvinnaren Wendy 18/Achaz v. Buchwaldt och World Famous K/Jürgen Ernst likväl som de segrande stona vid Oldenburgs elitstoshow i Rastede 1991 och 2004 – Love Story II och Love Story V.

Stamtavla
Baloubet du Rouet Galoubet A Alme Z
Viti
Mesange du Rouet Starter
Badine
Stakkora Stakkato Spartan
Pia
Candorra Z Carthago
Elitaire
Bilder & Video

Kontaktperson
PS Flyinge & Partners Helena Torstensson

Flyinge.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.