Godkända för ett-sto-licens

Action Blue

Ridbarhet möter hoppförmåga. Action Blue har nu bekräftat sina exceptionella kvaliteter som han demonstrerade vid sitt hingsttest (total poäng på 9,01, hoppning 9,0 och 9,5, ridbarhet 10,0)
Fakta

ACTIONBREAKER – CHACCO BLUE

Född 2012, Brun

Godkänd i :
Hannover,  Mecklenburg, OS-International, Rheinland, Sydtyska förbunden, Westfalen

Språngavgift: € 800,– (+ 7% moms.)

WFFS positiv

Om hingsten

Ridbarhet möter hoppförmåga

Action Blue har nu bekräftat sina exceptionella kvaliteter som han demonstrerade vid sitt hingsttest (total poäng på 9,01, hoppning 9,0 och 9,5, ridbarhet 10,0) genom segrar och placeringar vid sina första tävlingar i unghästklasser med Florian Meyer zu Hartum. Action Blues avkommor har ärvt hans sportsliga exteriör, hans galopp i uppförsbacke samt hans fantastiska temperament och de har redan varit väldigt framgångsrika i löshoppnings-tävlingar.

Fadern Action-Breaker som är en Heartbreaker son, föddes i Belgien och startade framgångsrikt med spanske Sergio Alvarez Moya vid VM i Lexington/USA 2010 och VM i Caen/FRA 2014. Action Breaker kom även trea i Aachen Grand Prix 2010, placerade sig i världscupfinalen i Leipzig/GER 2011 och 2012 var de med i det vinnande nationshoppningslaget i Barcelona/ESP. Även fast han endast användes sparsamt i aveln så lämnade han en hög procent topphästar, så som Fixdesign Funke van’t Heike/Christan Ahlmann/GER, AD F 16/Athina Onassis/GRE, Dobra de Porceyo, Cardero och Elixir ST. Fyra godkända söner är registrerade i Tyskland och däribland reserv vinnaren i Oldenburg International och hingsttestvinnaren Actender PS, som även kvalificerade sig till Bundeschampionatet (tyska mästerskapen för unga hästar) likväl som Action Hero PW som blev reserv vinnaren vid sitt hingsttest.

Morfadern Chacco-Blue, som kom trea i Aachen Grand Prix och vann Neumünster Grand Prix, leder sedan 2017 WBFSH-rankingen över världens bästa hoppförärvare med god marginal. Hans son Explosion W – riden av Ben Maher/GBR – blev tvungen att nöja sig med silvermedaljen vid EM i Rotterdam 2019, även om det länge såg ut som om guldmedaljen var säkrad. Segraren från New York, Doha, Madrid, London, Prag och Rom vann även brons med det brittiska laget. Över 40 av Chacco-Blues söner har blivit godkända och döttrarna till Chacco-Blue är inte mindre framgångsrika. Där hittar vi bland annat Stakkariealla, som härstammar ur en Chacco-Blue moder och som såldes för 2,4 miljoner som dyraste häst vid den 39:e upplagan av P.S.I. auktionen.

Mormodern La Granada har även lämnat La Martina vd Leuba som var framgångsrik i internationella unghäst-klasser.

I härstamningen hittar vi även Bundeschampion (tysk mästare för unga hästar) och svårklass-vinnaren Landor S likväl som Grandeur som är trefaldig derbyvinnare och som vann 1,5 miljoner tyska Mark under sin karriär och som räknas till en av de mest framgångsrika hästarna under sin tid likväl som den westfaliska förärvar-legenden Pilot.

Mormors moder Grandy lämnade även den i svåra klasser framgångsrika Armani. Den fjärde modern First Class (tävlade under namnet St. Ludwig’s First Class) placerade sig med Jessica Kürten/IRL i Hachenburg, Rulle och Paderborn.

Den hannoveranska stostammen från Jasminblatt har även lämnat den godkända och hos oss stationerade Bundeschampion Caroly. Även de internationella hopphästarna Garlic/Heinrich-Wilhelm Johannsmann/GER, Prestige/Franke Sloothaak/GER, Stella/Meredith Michaels-Beerbaum/GER samt Victoria Max-Theurers Grand Prix sto Blind Date härstammar från denna linje.

Följer spåren från sin farfader Heartbreaker!

Stamtavla
Action-Breaker Heartbreaker Heartbreaker
Heartbreaker
Jarme v't Steentje Lys de Darmen
Freja
La Cucaracha Chacco Blue Chambertin
Contara
La Granada Landor S
Grandy
Bilder & Video
Hengstvorfuehrung in Vechta Gestuet Sprehe und Bonhomme am 06 Februar 2016

Bokning
PS Flyinge & Partners Helena Torstensson

Flyinge.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.