Flyinge Open Sales blir digital

I november kommer det världsledande stuteriet Lewitz återigen till Sverige med ett femtontal hästar för att anordna en auktion. Det blir den sjunde auktionen i ordningen och den stora nyheten är att den i år är digital.

Emma Emanuelsson, Irma Karlsson , Johan Lundh och Joel Torstensson är bara några av många namnkunniga ryttare som köpt häst via Flyinge Open Sales. Flera av hästarna som sålts på auktionen har gjort bra resultat – inte minst på årets Svenska Mästerskap i Falsterbo där bland annat Emma blev sexa med Chaploon.
– Det är ett bra kvitto på att det är hästar av högsta kvalitet som säljs via Flyinge Open Sales, säger Helena Torstensson.

Årets auktion, blir som så mycket annat 2020, digitalt. Hästarna som ska auktioneras ut kommer att stå uppstallade i Hunneberga, på Henrik Ankarcronas anläggning och vara tillgängliga för provridning i cirka tre veckor innan auktionen.

– Många undviker såklart att åka utomlands för att köpa häst ett år som detta, då är det fantastiskt att vi kan ta hästarna till Sverige, tycker Helena.
Själva auktionen kommer alltså att vara digital och sista dagen för att lägga bud är den 14:e november. Hästarna kommer finnas tillgängliga för provridning från den 2 november till den 14 november i Hunneberga i samband med Flyinge Indoor som börjar den 12:e november. Mellan anläggningarna är det 12 kilometer.

– Schockemöhle har kört digitala auktioner under hela året och det har varit ett väldigt stort intresse kring dem, så tror jag det blir även med denna, säger Helena.
Totalt kommer 12-15 hästar att auktioneras ut 2020 och de kommer liksom tidigare år att vara mellan 4-6 år gamla.
Hästarna kommer så småningom att läggas ut på www.flyingeopensales.com

Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.

Flyinge.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.