Ledig tjänst

ELEVHEMSCOACH TILL FLYINGE

Nu söker vi en kollega till Flyinges elevhemsteam inför uppstarten av höstterminen 2022. På Flyinge bedrivs flertalet utbildningar med hästinriktning från gymnasium till yrkes- och universitetsutbildningar.

Befattning: Elevhemscoach
Närmaste chef: Utbildningschef
Teamledare: Elevhemschef
Omfattning: 44%, arbetstiden är främst förlagd under kvällar och nätter, varje pass innehåller en viss del jour, sovande på anläggningen.
Tillträde: 8 augusti 2022

Nu söker vi en kollega till Flyinges elevhemsteam inför uppstarten av höstterminen 2022.
På Flyinge bedrivs flertalet utbildningar med hästinriktning från gymnasium till yrkes- och universitetsutbildningar.

Flyinges elevhem består av tre boenden med plats för ca 80 elever, i första hand från gymnasiet. Elevhemsteamet som arbetar där består av en elevhemschef samt två elevhemscoacher. Vår vision är att vara Sveriges bästa elevhem och det självklara valet av boende för de gymnasieelever som studerar på Flyinge.

Som elevhemscoach är din främsta uppgift att stötta våra gymnasieelever under deras fritid. Detta innebär t.ex. att finnas på plats när eleverna äter middag i skolans restaurang, att hjälpa dem strukturera upp vardagliga sysslor på elevboendena samt att anordna roliga och utvecklande aktiviteter under kvällar och helger. Du hjälper både till att skapa studiero och arbetar aktivt för en hälsofrämjande fritid.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med ungdomar i olika sammanhang samt att du har ett genuint intresse för människor och deras välbefinnande. Du har mycket energi och en god förmåga att engagera ungdomar, gärna i linje med filosofin bakom Motiverande samtal och Salutogent ledarskap.

Ansvarsområden
Du arbetar för ett gott samarbete med dina närmsta kollegor, övrig personal samt alla elever och studenter, på och utanför elevhemmet. Tillsammans med dina kollegor ansvarar ni för gemensam planering, genomförande och utvärdering av aktiviteter samt strukturen på elevhemmen. Vi har som målsättning att du upplever goda möjligheter att utvecklas inom ditt uppdrag och arbete på Flyinge men också att du upplever att du bidrar till Flyinges utveckling.

I ditt arbete som elevhemscoach förväntas du bland annat:
• Agera närvarande, aktiv vuxenkontakt
• Anordna aktiviteter, både spontana och planerade
• Besöka samtliga 3 elevhem under varje arbetspass
• Hjälpa till att lösa konflikter i ett tidigt skede
• Arbeta för att främja en hälsosam fritid
• Aktivt coacha elever i deras vardag
• Anmäla eventuell oro för elever till din teamledare
• Kommunicera med vårdnadshavare via mail och telefon vid behov
• Delta vid öppet hus och svara på frågor från blivande elever och deras vårdnadshavare
• Delta vid mottagande av elever vid in- och utflytt varje år (avvikande schema förekommer i början och i slutet av läsåret för att elevhemsteamet ska kunna arbeta tillsammans under dagtid)
• Delta i administration av hyresavtal samt överlämna underlag till ekonomifunktion enligt rutin
• Kvittera ut nycklar samt utföra övrigt administrativt arbete vid t.ex. rumsbyten
• Aktivt delta på elevhemsteamets gemensamma planerings-/avstämningsmöten

Att arbeta som elevhemscoach är ett socialt arbete och vi ser därför gärna att du är utåtriktad, service minded och har ett stort intresse för att skapa meningsfulla aktiviteter för ungdomarna, med deras intressen och önskemål som utgångspunkt.

Välkommen att skicka in din ansökan!
Sök tjänsten via mail till Sara Hiller, Elevhemschef, sara.hiller@rsflyinge.se
Bifoga CV samt personligt brev.

Sista ansökningsdag 31/5 2022, intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. För frågor om tjänsten kontakta Sara Hiller, 0790060407, sara.hiller@rsflyinge.se

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.