Ledig tjänst

Flyinge söker ridlärare/hästlärare på heltid

I och med det nya gymnasiet som startar på Flyinge till hösten söker vi nu en ridlärare/hästlärare till verksamheten.
Är du ridläraren/hästläraren vi söker till Flyinges gymnasieverksamhet? Ansök i så fall redan i dag.

Flyinge befinner sig i en spännande utvecklingsfas och vi har glädjen att välkomna en ny lärare och medarbetare till Flyinge och vårt kollegium. Vi erbjuder dig som rid- och hästlärare en mycket utvecklande och stimulerande miljö tillsammans med duktiga och engagerade kollegor, elever och studenter på Flyinge, en av Sveriges tre riksanläggningar för hästnäringen.

VILKA ÄR VI?

”Flyinge – vi utvecklar kunskap, hästar och människor”

Verksamheten på Flyinge bedrivs i nära samverkan med hästsportens organisationer och de övriga två riksanläggningarna Ridskolan Strömsholm och Wången. Riksanläggningarna har ett gemensamt uppdrag att förse hästnäringen med rätt kunskap och kompetens för branschens och näringens fortsatta utveckling.

Här finns flera utbildningar på olika nivåer, bland annat Hippologprogrammet, en unik universitetsutbildning och flera yrkeshögskoleutbildningar för hovslagare, beridare och unghästutbildare.

Sedan tidigare finns här också två gymnasieutbildningar: Hippologigymnasiet, en särskild variant på Naturvetenskapliga programmet med ridning, körning och hippologi och ett Naturbruksgymnasium med hästinriktning. Lunds kommun respektive Sveriges Ridgymnasium är huvudman för dessa utbildningar.

I år har vi blivit huvudman för ett eget gymnasium – Flyinge Hästsportgymnasium. Till hösten startar vi en helt ny gymnasieutbildning, en hästskötarutbildning med inriktning på drift och skötsel av hästsportanläggningar med riksintag.

VAD SÖKER VI?

Vi söker dig som har pedagogisk utbildning med lärarlegitimation eller som har erfarenhet av undervisning på gymnasiet och planerarar att gå lärarutbildningen. Du är lägst Svensk Ridlärare II och/eller utbildad tränare. Du bör vara aktiv inom sporten och ha erfarenhet av undervisning i såväl teori som praktik: Hippologutbildning och/eller god kompetens inom klassisk körning är meriterande.

Ditt huvudsakliga uppdrag blir att undervisa på gymnasiet i ämnen såsom hästkunskap, naturbruk och ridning, såväl hoppning som dressyr. Du är engagerad, initiativrik och utvecklingsinriktad samt har förmåga att genom inspirerande undervisning se till att eleverna når de individuella mål de har förutsättningar för.

Detta innebär att du undervisar inom ditt ämne men också utvecklar undervisningen på skolan tillsammans med övriga lärare.

Du vill bidra till hela skolans funktion och utveckling och gillar att arbeta i team.

Som person är du självgående och strukturerad, vilket innebär att du har förmåga att prioritera bland arbetsuppgifter och att hålla uppsatta tidsramar. Du är även flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter.

Engagemang, kvalitet och glädje genomsyrar ditt arbete, och du inspireras av att se utvecklingen hos eleverna liksom hos dig själv.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 100 procent. Vi tillämpar provanställning.

Start enligt överenskommelse, dock senast 10 augusti 2019.

ÄR DU INTRESSERAD? VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!

Urval och rekryteringsprocess sker löpande, så välkommen in med din ansökan redan i dag, dock senast 15 juli.

För frågor om tjänsten: välkommen att kontakta Cecilia Svahnalam, +46 70 666 99 27

Maila din ansökan till: cecilia.svahnalam@rsflyinge.se

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.

Flyinge.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.