Ledig tjänst

Flyinge söker gymnasielärare i svenska, engelska och matematik

Nu söker Flyinge en gymnasielärare på deltid inför höstens start av det nya Hästsportgymnasiet.

Flyinge befinner sig i en spännande utvecklingsfas och vi har glädjen att välkomna en ny lärare och medarbetare till Flyinge och vårt kollegium. Vi erbjuder dig som gymnasielärare en mycket utvecklande och stimulerande miljö tillsammans med duktiga och engagerade kollegor, elever och studenter på Flyinge, en av Sveriges tre riksanläggningar för hästnäringen.

VILKA ÄR VI?

”Flyinge – vi utvecklar kunskap, hästar och människor”

Verksamheten på Flyinge bedrivs i nära samverkan med hästsportens organisationer och de övriga två riksanläggningarna Ridskolan Strömsholm och Wången. Som Riksanläggningar har vi ett gemensamt uppdrag att förse hästnäringen med rätt kunskap och kompetens för branschens och näringens fortsatta utveckling.

Här finns flera utbildningar på olika nivåer, bland annat Hippologprogrammet, en unik universitetsutbildning och flera yrkeshögskoleutbildningar för hovslagare, beridare och unghästutbildare.

Sedan tidigare finns här också två gymnasieutbildningar: Hippologigymnasiet, en särskild variant på Naturvetenskapliga programmet med ridning, körning samt hippologi och ett Naturbruksgymnasium med hästinriktning. Lunds kommun respektive Sveriges Ridgymnasium är huvudman för dessa utbildningar.

I år har vi blivit huvudman för ett eget gymnasium – Flyinge Hästsportgymnasium. Till hösten startar vi en helt ny gymnasieutbildning med riksintag; en hästskötarutbildning med inriktning på drift och skötsel av hästsportanläggningar.

VAD SÖKER VI?

Vi söker dig som är behörig lärare för gymnasiet i något av följande ämnen/ämneskombinationer: svenska, engelska och matematik.

Rollen som lärare på Flyinge AB innebär att du undervisar inom ditt ämne/dina ämnen men också utvecklar undervisningen och utbildningsmiljön på skolan tillsammans med övriga lärare och personal. Vi erbjuder dig som lärare på Flyinge en spännande och utvecklande miljö tillsammans med studiemotiverade och målinriktade elever samt engagerade kollegor. Har du dessutom ett hästintresse finns stora möjligheter att tillsammans med oss utföra din hobby.

Du är engagerad, initiativrik och utvecklingsinriktad samt har förmåga att genom inspirerande undervisning tillse att eleverna når sina individuella mål utifrån sina förutsättningar. Du arbetar ämnesövergripande tillsammans med övriga lärare och använder IT som ett naturligt verktyg i såväl undervisning som i ditt övriga arbete. Du vill bidra till hela skolans funktion och utveckling och gillar att arbeta i team. Det är meriterande om du har utbildning eller erfarenhet inom häst eller naturbruksämnen.

Som person är du självgående och strukturerad, vilket innebär att du har förmåga att prioritera bland arbetsuppgifter och att hålla uppsatta tidsramar. Du är även flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. För oss är din personlighet viktig och att du och har en ”can-do-attitude”.
Engagemang, kvalitet och glädje genomsyrar ditt arbete, och du inspireras av att se utvecklingen hos eleverna liksom hos dig själv.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på deltid. Vi tillämpar provanställning.

Start enligt överenskommelse, dock senast 10 augusti 2019.

ÄR DU INTRESSERAD? VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!

Urval och rekryteringsprocess sker löpande, så välkommen in med din ansökan redan idag, dock senast 15 juni.

För frågor om tjänsten: välkommen att kontakta Cecilia Svahnalam, rektor, +46 70-251 44 44

Maila din ansökan till: cecilia.svahnalam@rsflyinge.se

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.

Flyinge.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.