Ledig tjänst

Flyinge söker hovslagare/lärare till hovslagarutbildningen

Nu söker Flyinge förstärkning på hovslagarutbildningarna. En heltidstjänst och ett vikariat ska tillsättas med en arbetsomfattning mellan 30 och 80 procent.
Är du vår nya medlem i lärarteamet kring hovslagarutbildningarna? Skicka i så fall in din ansökan redan i dag.

Flyinge befinner sig i en spännande utvecklingsfas och vi har glädjen att välkomna nya medarbetare till Hovslagarutbildningarna. Vill du bli en del av vårt kompetenta och engagerade team? Vi erbjuder en mycket utvecklande och stimulerande miljö.

Flyinge bedriver idag yrkeshögskoleutbildningar för hovslagare tillsammans med Ridskolan Strömsholm och Wången. En 3-årig utbildning ges, samt en 1-årig tilläggsutbildning på distans. Båda utbildningarna ger studerande med godkänd yrkesexamen möjlighet att ansöka om att bli godkända hovslagare av Jordbruksverket. Utbildningarna innehåller både teori och praktik, samt lärande i arbete (LIA).

Arbetsuppgifter:

I arbetet ingår att undervisa i såväl praktiska som teoretiska kurser. Du ansvarar för att pedagogiskt leda och stödja de studerande i det vardagliga arbetet. Arbetet sker i enlighet med uppdrag, styrdokument och branschens behov, i samarbete med lärarlaget. Skoning av hög kvalitet och hovrelaterade åtgärder utföres i tjänsten. Andra arbetsuppgifter kan bli aktuella utifrån kompetenser och intresse.

Vi vill att du:

  • Har ett godkännande som hovslagare från Jordbruksverket.
  • Har förmåga att leda, planera och genomföra såväl teoretisk som praktisk undervisning i olika miljöer och för olika målgrupper.
  • Har erfarenhet och intresse av att handleda studenter/studerande/elever.
  • Håller dig uppdaterad om aktuell hästforskning och deltar i projekt som pågår i Flyinges hästverksamhet.
  • Har egen drivkraft, förmåga att jobba i team, är flexibel, kreativ och delar våra värderingar gällande studenter/studerande/elever, lärande samt hästar.

Dina kvalifikationer:

Godkänd hovslagare och/eller lång yrkeserfarenhet. Vi sätter stor vikt vid pedagogiska färdigheter.

Meriterande om man har erfarenhet av att sko högpresterande hästar i olika grenar/sporter samt klinikarbete.

Engagemang, kvalitet och glädje genomsyrar ditt arbete och du inspireras av att se utvecklingen hos de studerande liksom som hos dig själv.

Vilka är vi?

Flyinge är en av hästnäringens tre riksanläggningar. Vi arbetar i nära samverkan med hästsportens organisationer och de andra två riksanläggningarna Ridskolan Strömsholm och Wången. Riksanläggningarna har ett gemensamt uppdrag att förse hästnäringen med rätt kunskap och kompetens för branschens och näringens fortsatta utveckling.

Här utbildas hovslagare, beridare och unghästutbildare på yrkeshögskolan. På universitetsnivå ges Hippologprogrammet med Sveriges lantbruksuniversitet som huvudman. På Flyinge ges två gymnasieutbildningar: Hippologigymnasiet, en särskild variant på Naturvetenskapliga programmet och ett Naturbruksgymnasium med inriktning hästskötare/anläggningsdrift.

Vi utvecklar nya utbildningar för hästnäringen och genomför kortare kurser och träningar. Våra affärsområden är utbildning, avel och evenemang.

Mer information:

Vi planerar att tillsätta såväl en tillsvidaretjänst som ett vikariat. Omfattning enligt överenskommelse mellan 30 och 80 procent.

Frågor besvaras gärna av utbildningsledare på hovslagarutbildningarna Jennie Sundin, 046-649 47, jennie.sundin@rsflyinge.se.

Rekryteringsprocessen sker löpande. Du är välkommen att lämna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 31 maj 2019.

Din ansökan med meritförteckning skickas till jennie.sundin@rsflyinge.se.

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.

Flyinge.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.