Ledig tjänst

Sveriges mest spännande rektorstjänst

Har du skinn på näsan, brinner för utbildning, utveckling och digitalisering? Då är det dig vi söker till en rektorstjänst på Flyinge och Ridskolan Strömsholm.

Ridskolan Strömsholm AB och Flyinge AB är två av tre riksanläggningar inom hästnäringen.

Bolagens kärnverksamhet omfattar Utbildning, Forskning och Utveckling, Häst- och Sportutveckling samt Evenemang och Tävlingar. Utöver gymnasium bedriver bolagen Universitetsutbildning, Yrkeshögskola och Folkhögskola. Dessa utbildningar rapporterar likt denna tjänst till respektive bolags skolchef.

Bolagen har tagit ett stort grepp kring samarbete, effektivitet och utveckling och har en gemensam vision om att bli Swedish Equestrian Centers of Excellence – vi utvecklar kunskap, hästar och människor.

2018 beviljades bolagen två nya unika gymnasieutbildningar under eget huvudmannaskap. Med dessa utbildningar som bas gör vi nu ett omtag över utbildningsorganisationen och inrättar en gemensam Rektorstjänst.

De nya gymnasieutbildningarna bygger på Naturbruksprogrammet och har på Ridskolan Strömsholm särskild variant som ger yrkesutgång som Svensk Ridlärare 1 och på Flyinge yrkesutgång som hästskötare med inriktning skötsel och drift av hästsportanläggning. På båda skolorna kan eleverna genom egna tillval uppnå högskolebehörighet.

I Rektorstjänsten ingår att arbeta med såväl kvalitet som effektivisering. Det genom att samordna och samutnyttja kompetensen och utbildningsresurserna som finns på de båda anläggningarna. Detta genom koordinerade och välplanerade scheman och digitala verktyg.

Vi satsar på teknik och investerar i digitala verktyg och hjälpmedel för att ge eleverna de bästa förutsättningarna för att kunna ta till sig kunskap.

Vi är en privat skola med avkastningskrav varför vi ser att du har kunskap och erfarenhet att arbeta i en miljö med strikta ekonomiska ramar.

Tjänsten är en 100 % tillsvidareanställning med ett delat ansvar med 50 % per bolag (där den ena 50 % är ett graviditetsvikariat). Placering är valfri men resor till systeranläggningen förekommer regelbundet.

Vi är en kvinnodominerad arbetsplats i en så likaledes bransch varför vi gärna ser manliga sökande.

Rektorsutbildning är ett krav men vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper som integritet, driv- och genomförandekraft samt förmåga att få andra att samarbeta, trivas och utvecklas.

Vi ser att du är en person som förmår att inspirera och hantera andra och som drivs av en stark önskan att leverera resultat. Vi står inför många intressanta utmaningar varför förmågan att kommunicera och komma överens med andra människor är också viktiga aspekter på detta arbete.

Vi ser att du bör vara självstartande, konkurrensinriktad, fantasifull, rättfram, inflytelserik, övertygande och självsäker. Självständighet, rörlighet, aktivitet, högt tempo och auktoritet är också egenskaper, som vi kommer utvärdera för denna tjänst.

Du skickar din ansökan med CV till ankilandenmark@hotmail.com senast den 30 april.

Vi intervjuar löpande och tjänstens tillsättande är förbehållet resultatet av förhandling med berörda fackliga organisationer.

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.

Flyinge.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.