Ledig tjänst

Flyinge söker forskarutbildad agronom eller veterinär

Nu söker Flyinge AB en forskarutbildad agronom eller veterinär till en lärartjänst i en mycket utvecklande och stimulerande miljö tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor och studenter.

Arbetsuppgifter i huvudsak

Tjänsten innebär att du till största delen arbetar med undervisning i hippologi med fokus på hästens biologi; utfodring, beteende, miljö, avel, hälso- och sjukvård. Handledning av projekt- och examensarbeten ingår liksom även arbete med kursutveckling.

Tjänsten är i huvudsak inriktad på Hippologprogrammet, ett treårigt kandidatprogram som genomförs i samarbete med Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU). Det kan även ingå undervisning på yrkeshögskole- och folkhögskoleutbildningar.

Arbetet är i huvudsak förlagt till Flyinge, men då vi har ett nära samarbete med Ridskolan Strömsholm så kan vissa moment förläggas där.

Vår forskningsverksamhet sker i nära samarbete med SLU-forskare och fokuserar i dag på hästens välfärd, hästhållning och hästutbildning. I din roll ingår att delta i arbetet med att få FoU att bli en naturlig del i den dagliga verksamheten. Forskningen sker till stor del i nätverk och är nära knuten till den praktiska verksamheten, där hippologprogrammets examensarbeten är viktiga pilotstudier.

Vi vill att du har:

  • Förmåga att leda, planera och genomföra såväl teoretisk som praktisk undervisning i olika miljöer och för olika målgrupper, främst för SLUs hippologstudenter.
  • Erfarenhet och intresse av att handleda studenter.
  • Engagemang att hålla dig uppdaterad om aktuell hästforskning och att delta i projekt som pågår på Flyinge samt att du har ett brinnande intresse att implementera tillämpade forskningsresultat i aktuella delar av hästverksamheten.
  • Egen drivkraft, förmåga att jobba i team, är flexibel och kreativ samt delar våra värderingar gällande studenter och elever, lärande samt hästen.

Dina kvalifikationer:

Du är i grunden agronom eller veterinär med doktors- eller licentiatexamen. Vi sätter stor vikt vid goda pedagogiska färdigheter och praktisk hästerfarenhet.

Engagemang, kvalitet och glädje genomsyrar ditt arbete och du inspireras av att se utvecklingen hos studenterna liksom hos dig själv.

Vilka är vi?

Verksamheten på Flyinge är en av hästnäringens tre riksanläggningar. Vi arbetar i nära samverkan med hästsportens organisationer och de andra två riksanläggningarna Ridskolan Strömsholm och Wången. Som Riksanläggningar har vi ett gemensamt uppdrag att förse hästnäringen med rätt kunskap och kompetens för branschens och näringens fortsatta utveckling.

Här finns Hippologprogrammet, en unik universitetsutbildning med Sveriges lantbruksuniversitet som huvudman. På yrkeshögskolan utbildas hovslagare, beridare och unghästutbildare.

På Flyinge finns två gymnasieutbildningar: Hippologigymnasiet, en särskild variant på Naturvetenskapliga programmet och ett Naturbruksgymnasium med hästinriktning.

Vi utvecklar nya utbildningar för hästnäringen och genomför kortare kurser och träningar. Våra affärsområden är avel, tävling och event.

Läs mer om utbildningarna här

Mer information:

Tjänsten är tillsvidare. Omfattning enligt överenskommelse mellan 50 och 100 procent.

Frågor besvaras gärna av utbildningschef Annethe Yng, 046-649 25, annethe.yng@rsflyinge.se.
Specifika frågor om FoU besvaras av Karin Morgan 0220-451 30 eller karin.morgan@rsflyinge.se.

Rekryteringsprocessen sker löpande, så du är välkommen att lämna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 30 april 2019.

Din ansökan med meritförteckning skickas till annethe.yng@rsflyinge.se.

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.

Flyinge.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.