Pressmeddelanden

Klart med ny krögare för Restaurang Kungsgården

Den välkända krögarfamiljen Ulf van Houten och Susanne Hansson tar över Restaurang Kungsgården på Flyinge. Redan 1 september öppnar restaurangen igen för att servera elever och personal. - Det känns jättebra att vi nu har en krögare med gediget kunnande och stort intresse för både mat, hästar och Flyinge, menar Christina Rosell, VD för Flyinge.
Susanne Hansson och Ulf van Houten tar över Restaurang Kungsgården på Flyinge. Foto: Flyinge

Ulf och Susanne har varit inblandade i mat på Flyinge redan tidigare. Då som catering­ansvariga för vissa evenemang under främst 1990-talet. De har drivit krogar i bland annat Lund men har under ett par år varit ifrån restaurangbranschen nästan helt. Men när Flyinge sökte ny krögare till Restaurang Kungsgården väcktes intresset igen och nu är planerna stora för framtiden.

– Det ska bli roligt och är en spännande utmaning, menar Ulf van Houten.

Huvudfokus under hösten är att elever och personal på Flyinge ska få tillgång till bra och näringsriktig mat. Restaurangen kommer också att vara öppen under de evenemang som är inplanerade under hösten.

– Målet är att kunna ha en lunchrestaurang som är öppen för allmänheten i början av nästa år. Men just nu är det viktigast att ungdomarna här på anläggningen får tillgång till bra mat, berättar Ulf.

Ulf och Susanne bor bara ett par minuter från sin nya arbetsplats och det kommer att bli ett intensivt arbete för att få alla detaljer på plats med ett kök som behöver byggas om, menyer som ska skapas och kontakta leverantörer för att få tag på råvaror.

– Vi är glada för husmanskost och det kommer att genomsyra menyerna. Vi följer också årstiderna och arbetar i första hand med närproducerade och ekologiska råvaror. Så har vi jobbat i 20 år och det ska vi fortsätta med, avslutar Ulf van Houten.

För mer information:
Christina Rosell
VD Flyinge och Ridskolan Strömsholm
070-298 90 20
christina.rosell@flyinge.se

Ulf van Houten
Krögare, Restaurang Kungsgården
046-649 09
restaurangen@flyinge.se

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.

Flyinge.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.