Nyhet

Vill du utbilda dig hos oss i höst? Ansök senast den 16 april

Den 16 april 2018 är ett datum att hålla koll på, för då är sista ansökningsdag till flertalet av våra utbildningar med start i höst. Drömmer du om en framtid inom hästnäringen? Då kan du läsa mer om respektive utbildning nedan!

De utbildningar som startar i höst, med sista ansökningsdag den 16 april är:

Hippologprogrammet
3 år, heltid år 1 på Flyinge år 2 och 3 på Ridskolan Strömsholm
Drömmer du om en universitetsutbildning med renodlad hästinriktning? Då är Hippologprogrammet valet för dig. Utbildningen innehåller såväl teoretiska som praktiska moment. Programmet ger en bra grund för att arbeta professionellt med hästar, utbildning av häst och människor samt med arbetsledning och rådgivning.

Hovslagarutbildningen
3 år på heltid du läser alla 3 åren antingen på Ridskolan Strömsholm, Flyinge eller Wången.
Vill du vara din egen chef? Är du i fysisk form och har ett intresse för hästen i sin helhet samtidigt som du utför ett hantverk? Då är Hovslagarutbildningen någonting för dig.

Unghästutbildare
1år
Drömmer du om att bli unghästutbildare och lära dig av några av landets främsta unghästlärare? Då är Unghästutbildare – grundutbildning, något för dig! Med ett kvalitetssäkrat system utbildar vi morgondagens unghästutbildare och trygga hästar för både toppsport och ridskola!

Beridarprogrammet
2 år
Drömmer du om att bli Beridare? Då har du hittat rätt. Denna utbildning är Sveriges högsta CSN-berättigade ridutbildning. Under två lärorika år utbildas du med siktet inställt på yrkesprofilen Beridare av några av Sveriges absolut bästa tränare i hoppning, dressyr och fälttävlan.

Hippologigymnasiet
3år, omvalsperiod, du kan välja oss även under våren!
Drömmer du om att gå ett Naturvetenskapligt program, men samtidigt ha häst på schemat? Då är Hippologigymnasiet valet för dig. 4 dagar på Polhemsskolan i Lund, 1 dag i veckan på Flyinge med möjlighet att bo på Flyinges internat.

Sveriges Ridgymnasium
3år, omvalsperiod, du kan välja oss även under våren!
I samarbete med Sveriges Ridgymnasium erbjuder vi Naturbruksprogrammet – inriktning: Lantbruk – Profiler: Häst/Ridsport. Ett gymnasieprogram för dig som vill ha mycket häst på schemat. I princip all undervisning sker på Flyinge.

Sommarkurser för dig med egen häst och på skolhäst
Vi erbjuder välutbildade skolhästar och skickliga ridlärare i en miljö med alltifrån moderna ridhus och utebanor till vackra historiska byggnader och platser. Välkommen till oss i sommar! Enstaka platser kvar

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.

Flyinge.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.