• UP
  Yrkesutbildningar

  Unghästutbildare – grundutbildning

  Nästa utbildningsomgång startar den 15 augusti 2016. Ansökan är öppen från och med den 15 mars och stänger den 15 april 2016.

  Under utbildningen till unghästutbildare så möter du hästar i åldern 2,5 – 6 år. Du lär dig att skapa ett tydligt system för unghästutbildning med syfte att ta fram såväl framstående sporthästar som skolhästar av god kvalité. Läs mer ›

 • UPT
  Yrkesutbildningar

  Unghästutbildare – vidareutbildning

  Nästa utbildningsomgång startar den 7 oktober 2016. Ansökan är öppen från och med den 15 mars och stänger den 15 april 2016.

  Det här är utbildningen för dig som redan jobbat en hel del med unghästar men känner att du skulle vilja ha mer kunskap om hur man vidareutbildar unghästar och matchar dem mot mål som årgångschampionat eller försäljning. Du vill öka dina färdigheter i att utbilda och visa hästar och utöka ditt kontaktnät i hästbranschen. Läs mer ›

 • Beridar
  Yrkesutbildningar

  Beridarprogrammet

  Nästa utbildningsomgång startar HT 2016. Ansökan är öppen från och med den 15 mars och stänger den 15 april 2016.

  Flyinges beridarutbildning är landets högsta CSN-berättigade ridutbildning. Under två lärorika år utbildas du av några av Sveriges absolut bästa tränare i hoppning, dressyr och fälttävlan. Målet är att du efter examen ska kunna utbilda hästar enligt ett vedertaget utbildningssystem.

  Läs mer ›

 • Hov
  Yrkesutbildningar

  Hovslagare – grundutbildning

  Nästa utbildningsomgång startar den 29 augusti 2016. Ansökan är öppen från och med den 15 mars och stänger den 15 april 2016.

  Hovslagarutbildningen ingår i Yrkeshögskolan och är en kostnadsfri, studiestödsberättigad utbildning. Utbildningen är 80 veckor lång (400 YH-poäng) och leder till Kvalificerad Yrkeshögskoleexamen. Utbildningen ges på Flyinge, Wången och Strömsholm och är godkänd av Jordbruksverket, SHF (Svenska Hovslagareföreningen) och EFFA (European Federation of Farriers Association)
    Läs mer ›

 • HOVT
  Yrkesutbildningar

  Hovslagare – tilläggsutbildning

  Nästa utbildningsomgång startar den 28 november 2016

  Det här är utbildningen för dig som redan arbetar som hovslagare men känner att du skulle vilja ha mer kunskap om hur du anpassar din verkning och skoning till den individuella sporthästen eller vill lära dig att utföra hovrepararationer och sjukbeslag eller genomföra fölkorrigeringar.

  Läs mer ›