• UP
  Yrkesutbildningar

  Unghästutbildare – grundutbildning

  Nästa utbildningsomgång startar den 10 augusti 2015, öppet för ansökningar 1 februari  – 15 april 2015.

  Under utbildningen till unghästutbildare så möter du hästar i åldern 2,5 – 6 år. Du lär dig att skapa ett tydligt system för unghästutbildning med syfte att ta fram såväl framstående sporthästar som skolhästar av god kvalité. Läs mer ›

 • UPT
  Yrkesutbildningar

  Unghästutbildare – vidareutbildning

  Nästa utbildningsomgång startar 2 oktober 2015, öppet för ansökningar 1 februari – 30 juli 2015

  Det här är utbildningen för dig som redan jobbat en hel del med unghästar men känner att du skulle vilja ha mer kunskap om hur man vidareutbildar unghästar och matchar dem mot mål som årgångschampionat eller försäljning. Du vill öka dina färdigheter i att utbilda och visa hästar och utöka ditt kontaktnät i hästbranschen. Läs mer ›

 • Beridar
  Yrkesutbildningar

  Beridarprogrammet

  Nästa utbildningsomgång drar igång till hösten 2015, öppet för ansökning 1 februari – 15 april 2015

  Flyinges beridarutbildning är landets högsta CSN-berättigade ridutbildning. Under två lärorika år utbildas du av några av Sveriges absolut bästa tränare i hoppning, dressyr och fälttävlan. Målet är att du efter examen ska kunna utbilda hästar enligt ett vedertaget utbildningssystem.

  Läs mer ›

 • Hov
  Yrkesutbildningar

  Hovslagare – grundutbildning

  Nästa utbildningsomgång startar till höstterminen 2015, öppet för antagning 1 februari – 15 april 2015

  Hovslagarutbildningen ingår i Yrkeshögskolan och är en kostnadsfri, studiestödsberättigad utbildning. Utbildningen är 80 veckor lång (400 YH-poäng) och leder till Kvalificerad Yrkeshögskoleexamen. Utbildningen ges på Flyinge, Wången och Strömsholm och är godkänd av Jordbruksverket, Svenska Hovslagareföreningen och EFFA (European Federation of Farriers Association)
  Läs mer ›

 • HOVT
  Yrkesutbildningar

  Hovslagare – tilläggsutbildning

  Nästa utbildningsomgång drar igång i december 2015, öppet för ansökning fram till 30 september 2015

  Det här är utbildningen för dig som redan arbetar som hovslagare men känner att du skulle vilja ha mer kunskap om hur du anpassar din verkning och skoning till den individuella sporthästen eller vill lära dig att utföra hovrepararationer och sjukbeslag eller genomföra fölkorrigeringar.

  Läs mer ›