Nu välkomnar vi nya hästar för utbildning

Hästutbildning

På Flyinge utbildar vi trygga hästar som kan användas i såväl toppsport som till ridskolor, som polishästar och till privatryttare. Hästarna tränas och hanteras av Flyinges studenter med support från professionella yrkesmänniskor.Till höstens utbildningar tar vi nu emot unga hästar för inridning och utbildning. Det är framförallt till unghästprogrammet, hippologprogrammet och beridarprogrammet som vi söker hästar. Hästarna ska vara mellan 2,5 och sju år gamla.

Här kan du läsa mer om de olika alternativen som finns.

Våren 2015 är vi glada och stolta över att ha haft en ovanligt fin årgång. Bland de hästar vi visade på treårstestet fick tre dubbeldiplom och ett hoppdiplom. Bästa hopphäst på treårstestet  i Flyinge blev Cardensky e. Bravour-Cardento. Han belönades med 9,5 poäng för sin hoppteknik och såldes direkt till Lisen Bratt Fredricson och Peder Fredricson på Grevlundagården.

Hästarna som kommer till oss för inridning stannar i block om sju veckor för att sedan komma tillbaka för vidareutbildning med eventuell matchning mot treårstest. De äldre hästarna får gärna stanna längre än så. Många hästägare väljer att lämna hit sina hästar år efter år. Nu har vi bland annat Karl-Henrik Heimdahls två hästar i träning under en längre period. Odåga (f.10 e.Odermus- Irco Mena) som tränas och tävlas på beridarprogrammet.  Caboom (f.12 e.Cabachon-Quin) som utbildas vidare av unghästutbildarna.

På Flyinge har vi utbildat tusentals hästar, vårt system är kvalitetssäkrat och hur det har gjorts kan du läsa här.

JohannaWallCitat

Flera framgångsrika sporthästar har utbildats på Flyinge. Cafino, som reds på VM i Normandie 2014 av Alexander Zetterman är ett exempel som du kan läsa om här. Main Road e. Heartbeat u. Main Mirco som såldes från Grevlundagården till framgångsrike Shane Sweetnam är en annan häst som börjat sin karriär på samma sätt.

Har du frågor kontakta gärna Lisa Aspång tel 046-649 52 eller Lisa.Aspang@flyinge.se

Intresseanmälan till läsåret 16/17 är nu öppen.

Intresseanmälan inridning

Intresseanmälan vidareutbildning

Foto: Dream Sports Horses och Svenska Ridsportförbundet

2 Responses to Nu välkomnar vi nya hästar för utbildning

  1. Marie Gyllenhammar skriver:

    Hej! Vi har 2 mycket trevliga unghästar ston efter Floricello och Cortez.
    De är födda 13 när skulle det vara aktuellt för dem?
    Inridning o 3 årsvisning ev fortsatt utbildning.

    Mvh Marie Gyllenhammar

  2. […] Inridning och utbildning av din häst […]