Öppet Hus 2016

Är du intresserad av att veta mer om utbildningarna och vardagen på Flyinge? Då skall du boka in en resa till Flyinge den 4 december och delta under årets Öppet Hus.  

Årets Öppet Hus på Flyinge går av stapeln den 4 december. Som besökare bjuds du in bakom kulisserna och har möjlighet till pratstunder med både studerande och lärare på Flyinge. I stallar, ridhus och på elevhemmen är du välkommen in för att få veta mer om vardagen på Flyinges olika utbildnigar.
Missa inte guidade turer som utgår från podiet i stora ridhuset kl 12.00, 13.00 och 14.00. Passa även på att åka häst och vagn. . Här finner du en karta

I Stora ridhuset kommer det att hållas Mini-clinics med följande ämnen
Clinic med Henrik Ankarcrona
Henrik är förbundskapten i hoppning och undervisar på Flyinges
utbildningar. Själv har han flera vinster och placeringar med såväl unghästar som i internationell svårklass hoppning. Under clinicen på Flyinge den 4 december delar han med sig av sitt framgångsrecept på temat hästutbildning och vad som är viktigt med varje träningspass.

”Utbildningarna på Flyinge är de bästa språngbrädorna vi har tillsammans med Strömsholm för att få en bra start i hästkarriären. Här kan du lär dig grunder som man inte kan lära sig någon annanstans. Flyinge har ett kontaktnät som sprider sig till varenda stall i hela världen. ”
Henrik Ankarcrona

Hov-clinic om hästens hållbarhet
Anders Malmberg undervisar vid Hovslagare – grund och tilläggsutbildning
på Flyinge. Han är godkänd hovslagare med gesällbrev. Är även leg.Djursjukvårdare och har tidigare jobbat 15år på Helsingborgs djursjukhus. Anders kommer att hålla en föreläsning om hästens hållbarhet.

Sveriges ridgymnasium (SRG) clinic om grundridning
Selma Claar är utbildad hippolog, SRL2 och tidigare stipdeniat på Flyinge. Idag undervisar Selma på Flyinge, hon kommer att hålla clinic om hästens grundridning med hjälp av Sveriges Ridgymnasiums elever.

Hippologigymnasiet -clinic om ryttarens sits
Linda Eriksson arbetar som lärare på Flyinge och kommer att hålla i Hippologigymnasiets sistsclinic. Linda är utbildad Hippolog, SRL2 och har varit stipendiat på Flyinge. Hon har arbetat hos Marcus Ehning, tidigare varit stallchef på hippologprogrammet och SRG. Nu är hon lärare på hippologigymnasiet, NIU (nationellt idrottsutbildning) och LIU (Lokal idrottsutbildning). Linda har sin specialitet inom hästens träningsfysiologi.

Clinic om körning
Marie Karhle är Flyinges körmästare, lärare i körning vid gymnasiet och hippologen. Marie är utbildad b-tränare och har tagit fram många hästar från grunden upp i svår klass med 6 VM medaljer ifrån VM i enbet. Marie kommer att visa prov på körkonst tillsammans med hippologprogrammet och hippologigymnasiet inne i stora ridhuset. Körning ingår även när du går SRG.

Clinic dressyr
Mette Henriksen undervisar på hippolog- och beridarprogrammet och är level III
ridlärare och B-tränare, hon har själv tävlat upp till Grand Prix dreyssr. Hon håller
tillsammans med Hippologprogrammet år 3 en clinic där studenterna visar upp
dressyrens ädla konst.

Unghästutbildarprogrammet Clinic
Astrid Antonsen är lärare på unghästprogrammet och har en tysk beridar examen
(level 2) och är utbildad B-tränare, aktuell i ridpoddens avsnitt om unghästridning. Själv har hon tävlat upp till 1,45 hoppning och 3* fälttävlan. Tillsamans med studenterna på Unghästprogrammet håller de clinic om hur inhoppning av den unga hästen går till enligt Flyingemodellen.

Fälttävlan-clinic från beridarprogrammet
Simone Bøgelund Nielsen, 22 år gammal och går Beridarprogrammet årskurs två Hon har ridit upp till, CIC** fälttävlan, Nordisk mästare på Ponny 2010 individuellt och i lag. Tog guld på EM for youngriders 2015. Simone är med i Danmarks landslag.

Några av de som finns att träffa är eleverna vid våra gymnasieprogram; Naturbruksprogrammet, Sveriges Ridgymnasium de träffar du i stostallet. Hippologigymnasiet träffar du i vagnslidret. Eleverna finns på plats för att möta intresserade och svara på frågor om vardagen som gymnasieelev på Flyinge.

Hippologprogrammet är Sveriges enda universitetsutbildning med renodlad hästinriktning. Studenterna delar med sig av sina kunskaper inom hippologi inne i lilla hingststallet.

I Flyinges egen smedja kan du träffa hovslagarutbildningen

Unghästutbildare -grundutbildning, vidareutbildning håller i miniclincis om inhoppning av unghästen inne i Wallenberghallen.

Beridarprogrammet kommer att finnas på plats i stora hingst stallet och svara på alla dina frågor om beridarprogrammet.

Varför skall jag besöka Öppet Hus på Flyinge? 
Under årets Öppet Hus har du möjlighet att få svar på dina frågor om våra utbildningar och de möjligheter vi erbjuder dig för att kunna nå dina drömmar om en framtid inom hästnäringen. De som svarar på dina frågor är elever och studenter som går på Flyinge idag, tillsammans med lärare och utbildningsansvariga.

Mellan vilka tider kan jag få svar på mina utbildningsfrågor?
Du möter de olika utbildningar på stationer i stallar och ridhus och de finns på plats på sina respektive stationer mellan klockan 11:00-15:00

Välkommen!

Öppet hus Flyinge