Hippologigymnasiet

Gymnasiebilder_Sida_1

Hippologigymnasiet NA – häst – En utbildning för dig med höga ambitioner. Kombinera studieförberedande program med ditt största intresse!
Vad vill du bli när du blir stor? Veterinär, läkare, civilingenjör, hippolog eller agronom? Du kanske vill jobba med hästar i Sverige eller utomlands innan du läser vidare på universitetet?

På Hippologigymnasiet får du kunskap om hästar av några av de mest meriterade lärarna och tränarna i landet. Samtidigt läser du Naturvetenskapligt(NA) program på en av Sveriges mest populära gymnasieskolor, Polhemsskolan i Lund. Den optimala kombinationen som är helt unik – finns bara på Flyinge!

Stäng inga dörrar, läs Naturvetenskapligt program med hästar på schemat!

Visste du…
att Hippologigymnasiet ger full naturvetenskaplig behörighet
– att NA är den gymnasieutbildningen där flest elever går vidare till högskolestudier
– att studera på Flyinge ger tillgång till de mest meriterade lärarna och tränarna, den mest kompletta studiemiljön för både naturvetenskap och hippologi.

IMG_8203

Flyinge anordnar i ett samarbete med Lunds kommun, ett unikt, naturvetenskapligt gymnasieprogram med hippologisk profil.

Som elev på hippologigymnasiet har du möjlighet att bo hos oss och läser hästrelaterade kurser här. Kärnämnen läser du på Polhemsskolan i Lund. Hippologigymnasiet förbereder dig för vidare universitetsstudier eller vidare arbete eller studier inom hästnäringen. Du får full naturvetenskaplig behörighet och kanske är målet veterinär, hippolog eller agronom.

Det är viktigt att du har ett gediget intresse för matematik, fysik och kemi och vana av hästar och ridning eftersom studierna i skolbänken varvas med ridning, körning och hästhållning.

YouTube Preview Image
Du är i Flyinge en dag/veckan. Studierna leder till att du har möjlighet att avlägga hästskötarexamen det tredje året. Som elev på Flyinge är du i händelsernas centrum och får vara med om tävlingar så som SM och Grand Prix, men även Bruksprov, clinics och träningar upp till landslagsnivå finns på anläggningen.

IMGM7836

Som elev på Flyinge har du närhet till många evenemang och kan följa dem från läktaren eller som funktionär. Här ett gäng funktionärer när Charlotte Dujardin provred hästar under Breeders Trophy.

Polhemsskolan, mitt i Universitetsstaden Lund, är platsen för Hippologigymnasiets naturvetenskapliga ämnen. Här finns flera parallella naturvetenskapliga program, spetsutbildning i bl a fysik och nationella idrottsprogram. Hit åker du som elev med buss från Flyinge.

Kärnpunkter inom undervisningen på programmet är vad, varför och hur man gör saker, allt med ett säkerhetstänkande, omdöme och respekt för både människor och hästar. Vill du veta mer om vilka du möter på skolan – läs mer om vår kunniga lärarkår.
YouTube Preview Image

Antagning via gymnasieantagningen Lunds kommun www.lund.se. Du bör ha ett gediget intresse för naturvetenskap samt erfarenhet av hästar och ridning. Antagningspoängen brukar ligga på 245 p. I Skånes antagningssystemen har utbildningen koden NAHIPV. Webben är öppen för val mellan 15/1 – 15/2.

Har du sökt till Hippologigymnasiet och bor utanför Skåne? Skicka då ett mail med ditt namn, personnummer och din hemkommun till: ingela.arheden@lund.se och meddela att du sökt.

Presentation av hästkurserna

 

Frågor? Kontakta
Aili Bernhardtz, Utbildningsledare Gymnasiet
Tel   046-649 26
Mob 0707-93 86 56
aili.bernhardtz@flyinge.se