EEN Students Championships 2017 avgjordes i Starum

EEN_team

Den femte upplagan av EEN Students Championships har ägt rum på Norsk Hestesenter i Starum. RS och FAB representerades av hippologtvåorna My Larsson och Elinor Arhursson samt hippologtreorna Tove Sandelin och Milly Åkerlund.

Det är stolta lärare som nu återvänt till Ridskolan Strömsholm och Flyinge. Stolta över studenternas fina insatser. My Larsson var till semifinal bland de sex bästa ryttarna. Tove Sandelin ingick i laget som slutade på en hedervärd andra plats och Ellinor Artursson var en kugge i laget som slutade på tredje plats. Lagen lottas och mixas med studenter från de åtta olika deltagande europeiska skolorna. Med från varje skola är också två coacher, som supportar och stöttar de tävlande under tävlingsdagarna. Våra egna coacher fick stora framgångar, Mette Henriksen coachade Silja Ahonen från Ypäjä Equine College till en individuell tredje plats och Mariannes student Philotèe Fouilhoux från Saumur i Frankrike nådde med hjälp av Mariannes coachning en individuell andra plats.

EEN_Mette

Mette Henriksen är dressyrlärare på Flyinge och coachade Silja Ahonen från Ypäjä Equine College till en andraplats i den individuella tävlingen.

EEN_team

Prispallen för lagtävlingen! Tävlingsmomenten är: Dressyr, hoppning och undervisning i ridhus, samt teoriundervisning i lektionssal.

– Det har varit den bästa tävlingen någonsin – vi har som domare aldrig satt så höga poäng, vilket känns fantastiskt roligt, konstaterar AnnCatrin Carlsson efter att ha kommit hem till Flyinge igen efter de fyra tävlingsdagarna.

EEN_joury

Ann-Catrin Carlsson som är Vice President i EENs Management Team tillika Hästchef på Flyinge och Ridskolan Strömsholm ingick i domargruppen.

Det Internationella domarteamet (bilden ovan fr vänster):

Päivi Laine, Developement Manager Ypäjä  Equine College, Finland
Pedro Carmo Costa, National Equitation School, Portugal
Christien Kloos, Norwegian Horse Society, Norge
Ann-Catrin Carlsson,Vice President i EENs Management Team tillika Hästchef på Flyinge och Ridskolan Strömsholm, Sverige
Peter Strijbosch, Judge of the studbook KWPN, Netherlands.
Vegard Thune, Direktör för Norsk Hestecenter, Värd för tävlingen

– Liksom tidigare år var tävlingen en stor succé och en viktig mötesplats för studenter från hela Europa som alla studerar inom hippologiområdet. Nätverket betyder otroligt mycket för oss, summerar Becky Evensen, Utbildningschef Ridskolan Strömsholm och Flyinge.

Läs mer om nätverket EEN>>