Många nationer till Student-VM

Namnlöst-10

Under månadsskiftet juni-juli samlas ryttare från hela världen att tävla i student-VM i ridsport i Flyinge strax utanför Lund. Det är första gången som evenemanget arrangeras i Sverige och det har lockat många besökare. I dagsläget har 16 nationer anmält sitt intresse att delta.

Student-VM i ridsport kommer att arrangeras sommaren 2016, 28 juni – 2 juli, på Flyinge Kungsgård. FlyingeAB driver evenemanget tillsammans med Event in Skåne och Sveriges Akademiska Idrottsförbund. Det blir första gången som ett student-VM i ridsport arrangeras i Sverige.

Det krävs många funktionärer och engagerade till ett evenemang som student-VM. Lunds Akademiska Ryttarsällskap känner till studentridsporten väl, och är med i förberedelserna inför sommarens tävling. Hillevi Eilard är en av medlemmarna och har erfarenhet av att arrangera tidigare studentryttartävlingar.

-Vi från Lunds Akademiska Ryttarsällskap ser verkligen fram emot att få vara med och anordna det här fantastiska eventet, och dela med oss av våra erfarenheter från studentryttarvärlden! Vad som känns extra roligt är att det verkligen kommer människor från hela världen – den enda kontinenten som ännu inte har något lag anmält är Afrika. Dessutom är flera av de europeiska delegationerna nya deltagare, säger Hillevi Eilard.

Det kommer bli fem fullspäckade dagar för ryttarna, som ska tävla på Flyinges historiska anläggning och bo i centrala Lund där många av kvällsaktiviteterna kommer äga rum.
– Vi jobbar fortfarande med att spika schemat, men det kommer att bli en fullspäckad VM-vecka! På dagarna blir det tävlingar på vackra Flyinge och sightseeing i Lund och resten av Skåne, och kvällarna kommer att fyllas med aktiviteter för att knyta kontakter och vänskapsband över nationsgränserna.”, säger Hillevi.

 

Just nu har 16 nationer från hela välden anmält sitt intresse av att delta i mästerskapet och arrangörerna väntar fortfarande på svar från flera länder. De länder som just nu lämnat besked är:

 

 • Norge
 • Finland
 • Polen
 • Spanien
 • Sverige
 • Irland
 • Estonia
 • Australien
 • Tyskland
 • Nederländerna
 • Thailand
 • Österrike
 • Ungern
 • Japan
 • Schweiz
 • USA

 

 

 

Kommentera