Trippel guldmedaljör till Flyinge

Normandie World Equstrian Games Jeroen Dubbeldam, NED och Zenith tog VM-guld.Photo: Roland Thunholm     Code:718 35          Ryttar-VM 2014 Jeroen Dubbeldam.Foto: Lavaletto.se P: Specialen 2-2015

Han är regerande Världsmästare och Europamästare i hoppning. Han har vunnit individuellt OS-guld och han kommer till Flyinge! Jeroen Dubbeldam, känd för sin känsla för hästar och fantastiska ridning, gör en clinic på Flyinge den femte maj.

Endast 27 år gammal tog Jeroen Dubbeldam OS-guld individuellt med hästen De Sjiem, som senare blev namnet på hans företag.  Fjorton år senare var det dags för nästa internationella mästerskapsguld. Då tog han VM-guld i Caen efter att i finalen ha hoppat fyra felfria rundor på fyra olika hästar, en av dem var Rolf-Göran Bengtssons häst Casall. På samma VM tog Jeroen Dubbeldam sitt andra VM-guld i lag för Nederländerna.

Jeroens karriär är lång och fylld med prisrosetter ändå är holländaren känd för sin ödmjuka inställning till hästar. Han tar sällan in ”färdiga” hästar utan vill gärna forma dem själv från sexårsåldern. Kemi med hästen är något som han lyfter fram i intervjuer och många kommer ihåg bilderna från EM-finalen i Aachen där Jeroen lugnt och säkert backade den känslige Zentih på banan för att sedan sätta en felfri runda.

– Jag har alltid långsiktiga mål med mina hästar, säger Dubbeldam om sina framgångar.

I år är Jeroens mål att vinna lag-guld i Rio och just det temat kommer clinicen den femte maj att beröra.

Biljetter kommer att säljas via Julius Biljettservice och Equitours anordnar resor från Danmark och Stockholm.

Kommentera