Swede Horse och Flyinge lyfter svenska uppfödningar

Breeders

Svenskt Avel och Sportchampionat byter namn till Breeders Trophy och tävlingarna kommer avgöra vilken SWB häst som är bäst i respektive årskull. Målet är att skapa ett riktigt bra evenemang med förbättrade tävlings- och marknadsföringsmöjligheter. Det är några av nyheterna som styrelsen för E. Swede Horse AB tillsammans med Flyinge AB nu presenterar.

Swede Horse anammar därmed samma idé som många avelsförbund i Europa, det vill säga respektive avelsförbunds championat är bara öppen för hästar grundregistrerade i det aktuella förbundet.

-När Swede Horse startade sin verksamhet fanns det inga unghästtävlingar i Sverige vilket ledde till det öppna championatet. Idag finns det ett enormt utbud. Samtidigt har svenskfödda hästar (SWB) fått ett stort genomslag utomlands. Vi tror därför att tiden är mogen att skapa ett evenemang som bara fokuserar på svenskfödda hästar och samtidigt skapa ett helt nytt format som passar in på Flyinge, både för hästar och för publik, säger Tomas Torgersen, verksamhetsledare för Swede Horse.

Den stora nyheten logistiskt sett är att alla tävlingsklasser kommer att gå i Stora Ridhuset, framridningen i Crafoord,

Genom att fokusera på SWB-hästar blir startfältet till en högintressant och hanterbar nivå, som gör det möjligt att erbjuda bra framridningsmöjligheter och bra tävlingsmöjligheter för alla, samt ett mer publikvänligt evenemang. Klasser i dressyr och hoppning mixas för att skapa en bra mötesplats för alla som är engagerade i att föda upp och utbilda svenska hästar.

-Vi har diskuterat finalernas format och placering ingående i styrelsen och med ägarna, och kommit fram till att ett SWB-evenemang ger oss möjlighet att skapa en uttalad marknadsplats för svenskfödda hästar. Planerna för formatet är redan igång och vi ser enormt mycket fram emot årets evenemang. Det kommer att bli riktigt bra! fortsätter Tomas Torgersen.

I år arrangeras Breeders Trophy i hoppning och dressyr under vecka 40, från tisdag till söndag.

Finalerna i fälttävlan genomförs som ett öppet nordiskt championat på Flyinge under vecka 36. Här sker inga förändringar annat än att de två högst placerade SWB-hästarna per åldersgrupp går vidare till en uppvisningsklass (inomhusterräng) i samband med finalerna i dressyr och hoppning vecka 40.

För information om regler och anmälan, se www.swedehorse.se

Kommentera